środa, 4 czerwca 2014

EatFit - kasza jaglana na słono


Ciągle jestem pod urokiem kaszy jaglanej. Teraz postanowiłam sprawdzić, czy wersja na słono jest równie dobra, co jej czekoladowa koleżanka. Na pewno wygląda bardziej apetycznie....

Składniki (2porcje):
- 250g mięsa mielonego
- Pół szklanki kaszy jaglanej
- Pół puszki kukurydzy
- Pół puszki czerwonej fasoli
- Puszka Pomidorów
- Szklanka bulionu. 

Przygotowanie:
  1. Mięso mielone smażymy na patelni,
  2. Dodajemy pomidory, fasolę, kukurydzę  i chwilę dusimy,
  3. Dodajemy kaszę i wszystko zalewamy bulionem
  4. Dusimy wszystko ok. 20min, aż kasza wsiąknie bulion
  5. Formujemy kaszę na talerzu. 
  6.  
    Bon appetit!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz