Czyli naleśniki Ewy Ch w formie skrawków Dominiki N.
Składniki:
- 2 jajka
- banan
- oliwa z oliwek
- tabliczka ciemnej czekolady
Jajka i banana z dodatkiem łyżki oliwy wrzucamy do blendera. Po dokładnym zmiksowaniu produktów, smażymy jak klasyczne naleśniki na rozgrzanej patelni. Uważamy żeby nie przypalić, bo ciasto smaży się dość szybko. W rondelku roztapiamy czekoladę bez dodatku masła, cały czas energicznie mieszając. Usmażone naleśniki układamy na talerzu i polewamy rozpuszczoną czekoladą.
Nie wiem co poszło nie tak. Może mamy złą patelnie. Może za mało nasmarowaliśmy ją olejem. Nie mniej danie o wiele lepiej smakuje niż wygląda, jest pożywne i zdrowe. Idealne dla szalonych czekoladoholików.
Nie wiem co poszło nie tak. Może mamy złą patelnie. Może za mało nasmarowaliśmy ją olejem. Nie mniej danie o wiele lepiej smakuje niż wygląda, jest pożywne i zdrowe. Idealne dla szalonych czekoladoholików.
Bon Apettit !
Kochana, to naleśniki. Tego nie da się zrobić porządnie. Chyba, że nie skupiasz się na cieście, bo jesteś w trakcie kłótni na wizażu-wtedy po raz pierwszy wyszły. Od tego czasu maksymalnie się rozpraszam robiąc te (...) naleśniki.
OdpowiedzUsuńLinaewen a ja poprzestawiałam kuchnie żeby feng shui się zgadzało. Efektem było rzeźbienie w teflonie...:D
OdpowiedzUsuń