Kasza jaglana to jedna z tych potraw, którą powinno się jeść z zamkniętymi oczami - dużo lepiej smakuje niż wygląda. Jednak nie warto się poddawać - jaglana to świetny dostawca witaminy B i lecytyny, jest bezglutenowa. To świetny dostawca energii, obniża cholesterol i poprawia koncentrację.Usuwa toksyny i oczyszcza organizm. Lekarze polecają jedzenie kaszy jaglanej na śniadanie - dzięki temu mamy siłę i moc na cały dzień. Jest tania - paczka kosztuje ok.2zł. U mnie ostatnio gości na śniadaniu w wersji czekoladowej:
Składniki (2porcje):
- szklanka kaszy jaglanej
- 3 łyżki kakao
- 5suszonych daktyli
- 50g płatków migdałowych
Przygotownie:
- Kaszę płuczemy pod bieżącą wodą, a następnie gotujemy 20min na małym ogniu(kontrolując czy się nie przypada). Ugotowaną odcedzamy.
- Daktyle kroimy na drobne paski
- Kaszę, daktyle, płatki migdałowe i kakao wrzucamy blendujemy, aż nabiorą konsystencji kaszki dla dzieci.
Według specjalistów wystarczą dwie porcje kaszy jaglanej w tygodniu, żeby układ trawienny i odpornościowy działa bez zarzutów. Wtedy nie trzeba chodzi do specjalistów. Do nich nikt nie lubi chodzić. Do nich są okropne kolejki, w które zawsze ktoś się wpycha bez numerka także:
Bon appetit!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz