czwartek, 26 czerwca 2014

EatFit - kolacja

 

Tak wiem - wielu mądrych specjalistów odradza jedzenie kolacji w ogóle. Ja jakoś mimo wszystko nie bardzo sobie wyobrażam powrót do domu po treningu i nie zjedzenie niczego. Rano obudziłabym się głodna i zła jak nieszczęście.

Na kolacje wybieram zazwyczaj coś lekkiego, szybkiego w przygotowaniu. Ostatnio wieczorem na stole króluje sałatka z tuńczykiem.

Składniki:

- 1/2 paczki sałaty 
- puszka tuńczyka
- pomidorki koktajlowe
- awokado
- słonecznik łuskany
sos:
- 2 łyżki oliwy z oliwek
- 1 łyżka soku z cytryny
- 1/2 łyżeczki brązowego cukru

Przepis:

Awokado, tuńczyka i pomidorki kroimy na małe kawałki. Dodajemy mieszankę sałat i słoneczki. Wszystkie składniki sosu mieszamy i polewamy gotową sałatkę. 

Bon Appetit!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz