wtorek, 4 marca 2014

EatFit


Składniki: 
  • makaron tagliatelle
  • filet z kurczaka
  • szpinak mrożony
  • 6 suszonych pomidorów
  • ser pleśniowe
  • 2 łyżki jogurtu naturalnego
  • 2 ząbki czosnku
Przepis:
  • Makaron wrzucamy do gotującej się, osolonej wody.
  • Szpinak rozmrażamy. Piersi z kurczaka kroimy na plasterki i smażymy na odrobinie oliwy. Kiedy się zarumieni, dodajemy rozmrożony szpinak i przeciśnięte przez praskę ząbki czosnku. Chwilę duśmy, dodajemy ser pleśniowy i jogurt. Kiedy ser się rozpuści, wrzucamy suszone pomidory i mieszamy.
  • Makaron odcedzamy, nakładamy na talerz i polewamy przygotowanym sosem.

Bon Appetit!

 

Ps. Jesteśmy fanami dań dwupalnikowych...

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz