wtorek, 21 stycznia 2014

EatFit


Czyli naleśniki Ewy Ch w formie skrawków Dominiki N.

Składniki:
  • 2 jajka
  • banan 
  • oliwa z oliwek
  • tabliczka ciemnej czekolady 
Przepis:

Jajka i banana z dodatkiem łyżki oliwy wrzucamy do blendera. Po dokładnym zmiksowaniu produktów, smażymy jak klasyczne naleśniki na rozgrzanej patelni. Uważamy żeby nie przypalić, bo ciasto smaży się dość szybko. W rondelku roztapiamy czekoladę bez dodatku masła, cały czas energicznie mieszając. Usmażone naleśniki układamy na talerzu i polewamy rozpuszczoną czekoladą.

Nie wiem co poszło nie tak. Może mamy złą patelnie. Może za mało nasmarowaliśmy ją olejem. Nie mniej danie o wiele lepiej smakuje niż wygląda, jest pożywne i zdrowe. Idealne dla szalonych czekoladoholików.

    Bon Apettit !


2 komentarze:

  1. Kochana, to naleśniki. Tego nie da się zrobić porządnie. Chyba, że nie skupiasz się na cieście, bo jesteś w trakcie kłótni na wizażu-wtedy po raz pierwszy wyszły. Od tego czasu maksymalnie się rozpraszam robiąc te (...) naleśniki.

    OdpowiedzUsuń
  2. Linaewen a ja poprzestawiałam kuchnie żeby feng shui się zgadzało. Efektem było rzeźbienie w teflonie...:D

    OdpowiedzUsuń